Дали некогаш сте се обиделе да замислите кој е звукот на Интернет, се разбира станува збор за звукот во дата центрите преку кои се споделуваат сите ваши лајкови, фотографии, пребарувања, кодови и се друго што правите секој ден на глобалната мрежа. Шумот доаѓа од магнетните ленти на кои се прават бекапи, хард-дисковите кои постојано работат, […]

Прочитај повеќе