Надалеку познатата ММО игра, Final Fantasy 11, излезе уште во далечната 2002 година и, низ годините, бележи константни надополнувања и експанзии. Final Fantasy 11 е една од ретките ММО игри да по толку време и понатаму тврдоглаво инсистира на купување на играта, а потоа и на месечна претплата од 10 евра. Со цел да се одбележат 16 […]

Прочитај повеќе

Една од најдобрите MMO игри, Guild Wars 2 ја исфрли последната епизода од третата сезона. One Path Ends ветува задоволителен крај на епската приказна од Heart of Thorns сагата, целосно нова територија за истражување, нов фрактал и две легендарни оружја. One Path Ends е најверојатно најдобрата епизода од целата сезона, со приказна која вe вовлекува […]

Прочитај повеќе

Facebook планира да ја искористи својата инвестиција од 2 милијарди долари во Oculus Rift да креира MMO видео игра во која се надева дека ќе учествуваат милијарда играчи. Ова го објави директорот на Oculus, Брендан Ирибе на Techcrunch Disrupt. Иако дел од MMO игрите веќе имаат неофицијални верзии за Oculus Rift (Elder Scrolls Online, World […]

Прочитај повеќе