По една декада откако беше претставена првата SD картичка од 512 мегабајти, SanDisk претстави нова картичка која може да складира 512 гигабајти содржина. SD картичките е популарна флеш меморија која се користи од фотоапаратите, камерите и телефоните, а новата картичка со огромен простор ќе биде наменета пред се за високо-квалитетното 4K видео. Минута на 4K […]

Прочитај повеќе

Доколку планирате да купите Solid State Disk, а сепак не ви се брза, тогаш можеби најдобро е да причекате, вели Tom’s Hardware. Kingston Technology, SanDisk, Samsung Electronics, Micron Technology и Intel се подготвуваат за „ценовна војна“. Ова на радост на потрошувачите ќе се намали цената на SSD-дисковите. Micron веќе ја намали продажбата на NAND флеш […]

Прочитај повеќе

SanDisk го најави првиот 4TB SSD базиран на 19-нанометарска процесна технологија. Компанијата ја истакна својата заложба дека следната година ќе издаде 6 и 8TB SSD. Optimus MAX SAS SSD од 4TB ќе биде со најголем капацитет кога се во прашање дисковите од 2,5 инчи. Дискот е наменет за сервисите кои имаат потреба од интезивно читање […]

Прочитај повеќе