Apple успеа да испорача 11,6 милиони часовници минатата година, но не успеа да ги надмине Fitbit и Xiaomi кои се поуспешни кога се паметните преносни уреди во прашање. Лани вкупно се испорачани 78 милиони преносни уреди, се вели во извештај на аналитичарите IDC. Она што е можеби и поинтересно е дека три од првите пет […]

Прочитај повеќе

Samsung има нов процесор кој е далку подобар од обичните фитнес монитори. „Биолошкиот“ процесор може да мери индекс на телесна тежина, мускулна маса, пулс, температура и ниво на стрес. Идејата за зголемување на можностите на мониторите е одлична, но повеќе ќе зависи од имплементацијата отколку од вообичаените желби на Samsung да додава купишта сензори на […]

Прочитај повеќе

Најголемата продавница во светот Amazon додаде дел за преносни комјутери кој е наречен Wearable Technology. Во новиот дел ќе бидат сместени паметните часовници, паметни очила, камери како GoPro, уреди за следење на виталните знаци и фитнес паметни уреди. Иако некои од уредите се достапни веќе неколку години корисниците дури сега започнуваат да ја забележуваат поради […]

Прочитај повеќе