Џеси Орал е видео продуцент во CNET, кој сметаше дека времето кое го поминува во видео повиците може да го искористи за да стане попродуктивен. Ова е една од причините поради која во текот на цела недела учествуваше автоматски во видео повиците. За да го направи ова најпрво сними неколку видеа кои ги поддели во […]

Прочитај повеќе

Skype најавува групни видеo повици за корисниците кои на сервисот му пристапуваат преку мобилни уреди. Услугата ќе биде достапна на сите платформи iOS, Android и Windows 10 Mobile. Објавувањето на новата функција коинцидира со десет годишнината на Skypе. Групните видео повици ќе им бидат достапни на сите корисници, но доколку сакате да ѕирнете малку порано […]

Прочитај повеќе

Веќе не ви треба Skype Premium претплата за да користите групни видео повици преку популарниот VoIP сервис. Ако досега оваа функционалност ќе ве чинеше до 9 долари месечно, сега Skype ќе дозволи бесплатни видео повици до 10 луѓе за сите корисници на Windows, OS X и Xbox One. Според многумина Skype и Microsoft се принудени […]

Прочитај повеќе