Facebook стартува Listen With опција за слушање музика во реално време со пријателите додека сте на чет. Опцијата се прикажува како нота во чет менито и прикажува кои од пријателите слушаат музика користејќи апликации како Spotify и Rdio. Опцијата е забавна бидејќи може да бидете DJ на пријателите, но за жал, Spotify и Rdio не […]

Прочитај повеќе

Истражувачката компанија Gartner објави извештај според кој оваа година профитот од онлајн музика се очекува да порасне за 7 отсто, или на 6,3 милијарди долари. Причината за овој раст е подемот на музичките сервиси како Spotify, iTunes, Rdio, Pandora и многу други. Gartner предвидува дека до 2015 потрошувачката за онлајн музика ќе порасне на 7,7 […]

Прочитај повеќе

Доколку сте како мене и слушате музика исклучиво на интернет, тогаш апликацијата +Music е измислена за вас. Станува збор за Chrome апликација која ви овозможува на многу едноставен начин да најдете и да слушате музика. Откако ќе ја инсталирате, кај Chrome алатките ќе ви се појави иконка во форма на нота. Кога ќе стиснете на […]

Прочитај повеќе