Минатата недела помисливме дека хакирањето на над 500 милиони корисници на Yahoo е најлошата вест што може да излезе за компанијата. Но сега, откако се појавија нови сознанија, го менуваме мислењето: компанијата одобрила шпионирање на своите корисници. Некогашниот гигант ја скенирал електронската пошта на своите корисници, а податоците ги испраќале на агенциите во САД. Компанијaта ја скенирала поштата […]

Прочитај повеќе

Дури 87 отсто од електронското шпионирање го прават владите, а на сајбер шпионажата отпаѓа 22 отсто од нападите, покажува извештајот на Verizon. Владите се виновни за 445 од 511 забележани инциденти, а дури 59 отсто доаѓаат од Кина или држави од Источна Азија. Втор најголем извозник на напади е Источна Европа со 21 отсто од […]

Прочитај повеќе