Лидерот на хакерската група LulzSec која пред три години направи хаос на повеќе владини и гејминг сајтови, Sabu, хакирал куп сајтови во Иран, Сирија, Бразил и Пакистан додека бил доушник и работел за Федералното истражно биро (FBI), пишува New York Times. Хектор Ксавиер Монсегур попознат како Sabu, уште пред своето апсење соработуваше со FBI и […]

Прочитај повеќе