Се разбира никој не очекува дека украдените личните податоци на интернет се продаваат за милиони долари, но депресивно е сознанието кое го сподели Quartz дека дигиталниот идентитет на луѓето се продава и за два долари. Податоците кои се споделени доаѓаат од Grams, пребарувач за „скриениот интернет“, а на него 600 резултати за поединечни продажби се […]

Прочитај повеќе

Темниот интернет го доби својот Google. Станува збор за пребарувачот Grams со кој корисниците ќе може да пронајдат огромен дел од илегалните продукти кои се продаваат на темната страна на Интернет. Адресата на Grams е grams7enufi7jmdl.onion – достапна преку Tor – на кој за миг ќе најдете нелегална роба: oд наркотици, оружје, украдени податоци од […]

Прочитај повеќе