Безжичниот пренос на енергија веќе го има кај паметните телефони, но дури и тука станува збор за мали моќности и растојанија. Корисниците кои имаат поскап паметен телефон кој поддржува бежично полење знаат дека дури и во овој случај телефонот се полни на растојание од неколку сантиметри. Тим научници, предводен од Чун Рим, професор за нуклеарен […]

Прочитај повеќе