Поголема ефикасност и зголемено производство на храна е едно од најважните прашања за иднината. Поголемо производство е потребно за да се прехранат повеќе луѓе, но и за да се намали површината на која се садат овие култури. Дополнително климатските промени предизвикуваат намалување на приносите. Mineral e проект на лабораторијата на Google кој треба да даде […]

Прочитај повеќе

Компанијата која работи на технологија против сајбер криминалот, Chronicle, е последна компанија која излегува од Alphabet. Оваа компанија излегува од Moonshot проектите на X Labs од која излегоа и автономните возила и Project Loom. Директор на новата компанија Chronicle е Стивен Жилет, поранешен шеф на безбедност во Symantec и Starbucks. Во новата компанија влегуваат и најдобрите инженери […]

Прочитај повеќе

Microsoft тргна по патот на Google и на својот развоен тим му додаде група за „специјални проекти“ по примерот на Google X Lab каде се изработија автономните возила и Google Glass очилата. Тимот на Microsoft го води поранешниот директор на DARPA, Норман А. Битакер, јавува Fast Company. „Грубо објаснето новата дивизија ќе биде дел од […]

Прочитај повеќе

Google потврди дека лифтот до Вселената, кој е еден од проектите на нивната тајна лабораторија Google X Lab, е вистински проект. Компанијата за Fast Company рече дека лифтот до Вселената е сè уште само идејна замисла и дека ќе треба уште долго време за реализација, но барем засега Google не се откажал од проектот. Гигантот […]

Прочитај повеќе