На првите 25  места кога е во прашање бројот на претприемачи по глава на жител, нема развиени држави; секој 18-ти жител на планетата е претприемач; 52 отсто од вработените во Alibaba се жени и слични интересни податоци покажува инфографикот на DealSunny. Можеби е изненадување што во државите во развој поголем број на луѓе се решаваат […]

Прочитај повеќе

Squawka e бесплатна iPhone и веб апликација која треба да ја поседува секој љубители на фудбалот. За разлика од останатите слични апликации тимот зад Squawka е навистина опседнат по статистика, па покрај вообичаените опции апликацијата доаѓа со куп статистики: најдобар асистент, најпрецизен додавач, најмногу голови и слично. Апликацијата е поделена на неколку секции: лидери, лига, […]

Прочитај повеќе