Фондацијата Метаморфозис во соработка со здружението на граѓани Викимедија Македонија неодамна објави сеопфатен прирачник (.pdf) за уредување на вики статии за Википедија на македонски јазик и за Wiki.mk, што е сајт за локалните заедници. Целта на овој проект е да се промовира вики-технологијата како евтино и ефикасно решение за недостигот од информации од локално значење. […]

Прочитај повеќе

Ширење на Википедија во „глобалниот Југ”, нов и поедноставен начин за уредување, избор на википедијанец на годината, кандидатура на Википедија за светско културно наследство и конечно изоставување на Џими Велс од нашите екрани при прибирањето на донации се само некои од новините кои беа најавени на Викиманија 2011 во Хаифа, Израел. И не само тоа, […]

Прочитај повеќе