Живееме во свет кој е дизајниран и се почесто контролиран од алгоритми, вели eкспертот за алгоритми, Кевин Славин во својот TED говор. Тој објаснува дека во моментов на Волстрит управуваат два алгоритми – едниот кој се обидува да ги подели и да ги скрие сите трансакции кои се дел од голема понуда на берзата; и […]

Прочитај повеќе