Новата верзија на Android N Developer Preview е достапна за сите развивачи кои сакаат да започнат со прилагодување на своите апликации, но и за љубопитните корисници и Android ентузијасти кои сакаат нешто порано да ја видат новата верзија на оперативниот систем. Оперативниот систем ќе биде достапен преку надградба од Google, а ќе можат да го […]

Прочитај повеќе

Сите Windows Phone ентузијасти и програмери од денес ќе можат да ја симнат Developer Preview верзијата на 8.1. Да не згрешите, ова не е конечната верзија на следната надоградба на мобилниот оперативен систем, која покрај куп новини го има и гласовниот асистент на Microsoft, Cortana; туку е рана верзија со која развивачите ќе може да […]

Прочитај повеќе