Новите технологии влијаат на светот во кој живееме, но и на процесот во кој работиме. Кога развојот е во прашање, мора да се размислува и на тоа како технологијата влијае кога тестирањето е во прашање. Колку и како технологијата ќе го промени тестирањето и развојот во иднина е токму темата на говорот на Лиор Кац. […]

Прочитај повеќе

Единаесет години по излегувањето на играта која најверојатно е најиграната во нашите играчници од Valve се прошириа гласини дека спремаат продолжение на Counter Strike. За името на играта се шпекулира дека најверојатно ќе биде Counter Strike: Global offensive.

Прочитај повеќе