Стартапот New Matter во партнерство со Frog сака да го популаризира 3Д-печатењето не само со евтин принтер, туку и со нов пристап кон моделите. За почеток MOD-t чини само 250 долари, со што е поевтин од најголем број од останатите принтери. Принтерот е достапен на Indiegogo каде е започната кампања за собирање на финансии, а […]

Прочитај повеќе

Micro 3Д принтерот за кој неодамна пишувавме кој успеа да се финансира за рекордни 11 минути, успеа да собере 2.62 милиони долари со 23 дена до крај на кампањата. Micro 3D не е првиот успешен 3Д принтер на Kickstarter, пред него свои проекти имаа FORM 1, Buccaneer и RigodBot 3D кои исто така успејаа да […]

Прочитај повеќе