Марк Гудман е безбедносен аналитичар за иднината на криминалот и опасностите од тероризмот, и основач на Future Crimes, вели дека иднината навистина го плаши. Покрај можноста за техно-утопија за која новите технологии ќе понудат можност, присутна е и опасноста од злоупотреба на технологијата, опасност која мора да се избегне по секоја цена, објаснува г. Гудман […]

Прочитај повеќе