iPhone 5S, Samsung Galaxy S5, LG Nexus 5 и Amazon Fire Phone мораа да се поклонат пред вештините на хакерите на Pwn2Оwn во Токио. Станува збор за натпревар на хакери кој постојано покажува дека доколку уредот има софтвер на него, може да биде хакиран, вели Ars Technica. iPhone 5S „падна“ поради искористување на два пропусти […]

Прочитај повеќе

Од крадење на лични податоци, бришење на податоците на мобилниот, вклучување во зомби ботнет мрежа и намерно праќање на пораки до премиум броеви. Сите овие се реални опасности од злонамерниот софтвер кој станува се „попопуларен“, во 2010-та се забележани 2.500 напади на мобилни уреди наспроти само 853 во 2009-та, вели безбедносната компанија Bullguard во својот […]

Прочитај повеќе