Од сите провајдери на услуги преку облакот Amazon е компанијата чии облаци најмногу загадуваат, BBC ја пренесува објавата на Greenpeace. Amazon не се согласува со истражувањето и тврди дека податоците не се точни. „Извештајот на Greenpeace е погрешен, бидејќи користат нeточни податоци за потрошувачката на Amazon Web Service(AWS). Користење на инфраструктира на AWS Облакот е […]

Прочитај повеќе