Група развивачи од Австралија сака да го изгради првиот „Tesla град“. Локацијата за оваа помала населба е во Мелбурн на брегот на реката Јара, по која го носи името YarraBend. Плановите се по завршувањето да има 2.500 куќи и апартмани, но засега се започнува скромно со 60 куќи. Секоја од куќите ќе доаѓа со сончев кров […]

Прочитај повеќе

Од сите провајдери на услуги преку облакот Amazon е компанијата чии облаци најмногу загадуваат, BBC ја пренесува објавата на Greenpeace. Amazon не се согласува со истражувањето и тврди дека податоците не се точни. „Извештајот на Greenpeace е погрешен, бидејќи користат нeточни податоци за потрошувачката на Amazon Web Service(AWS). Користење на инфраструктира на AWS Облакот е […]

Прочитај повеќе