Дијана Димовска на Control Conference 2017 одржа предавање за следната генерација на видеоигри. Ова не е точно во целост и за да разберете за што станува збор ќе треба да го изгледате видеото. Со оглед на тоа дека е кусо, а баш и немаме можност да го слушнеме мислењето на локални експерти, изгледајте го видеото […]

Прочитај повеќе

За прв пат во своето постоење, данското инди студио NapNok Games претстави игра за PlayStation. Frantics ќе биде ексклузивен наслов кој ќе доаѓа само на конзолата на Sony, а играта е изработена во партнерство со Sony XDev. Дајана Димовска е директор на компанијата, која наскоро треба да отвори и канцеларии во Скопје. Станува збор за […]

Прочитај повеќе

Следната недела се организира првиот Инди Пиво настан, кој е наменет за сите ентузијасти кои креираат или сакаат да креираат независни видеоигри. Настанот е во организација на Дајана Димовска од данското студио KnapNok Games. Настанот се планира да се одржува еднаш во месецот или еднаш на секој два месеци, а идејата е со овој митап […]

Прочитај повеќе