Affordable Space Adventures е видеоигра за Wii U креирана од данското студио Knapnok Games, кое е основано од македонската продуцентка Дајана Димовска. [youtube]y428C7g2oUs[/youtube] Играта е „stealth puzzle“ каде задачата на играчот е да го управува бродот без да биде детектиран. Се разбира не е се едноставно како што изгледа, па дизајнерите на играта се погрижија […]

Прочитај повеќе

Сите гејминг ентузијасти и кретори на независни видеоигри се поканети на третиот Инди Пиво. Средбата, закажана повторно во мезе барот Убац во Скопје на 26-ти јуни од 18:00 часот, се поклопува со Glitch Jam настан кој сака да покаже дека грешките, или гличовите, се еден од клучните делови при креирање на игри. Некои грешки станаа […]

Прочитај повеќе

Следната недела се организира првиот Инди Пиво настан, кој е наменет за сите ентузијасти кои креираат или сакаат да креираат независни видеоигри. Настанот е во организација на Дајана Димовска од данското студио KnapNok Games. Настанот се планира да се одржува еднаш во месецот или еднаш на секој два месеци, а идејата е со овој митап […]

Прочитај повеќе