Македонската гејминг заедница овој викенд ќе се собере на Global Game Jam во Битола и Скопје, каде ќе се креираат игри во хакатон од 48 часа. Но, веќе за следната недела, во четврток на 29-ти јануари, е закажан петтиот Инди Пиво настан, на кој ќе се продолжи со дружењето. Тема ќе биде токму споделување на […]

Прочитај повеќе

Сите гејминг ентузијасти и кретори на независни видеоигри се поканети на третиот Инди Пиво. Средбата, закажана повторно во мезе барот Убац во Скопје на 26-ти јуни од 18:00 часот, се поклопува со Glitch Jam настан кој сака да покаже дека грешките, или гличовите, се еден од клучните делови при креирање на игри. Некои грешки станаа […]

Прочитај повеќе

Откако на 17 април за прв пат во Македонија се сретнаа креаторите на инди видеоигри, најавена е втора средба која ќе се одржи веќе следната недела. Настанот повторно е наменет за сите ентузијасти кои креираат или сакаат да креираат видеоигри. Инди Пиво 2 настанот е закажан за 15 мај од 18:00 во Мезе паб „Убац“ […]

Прочитај повеќе

Ludum Dare е 72-часовен гејминг хакатон од светски рамки, кој од саботата, 25 април, со почеток во 3 часот наутро до 1 часот во понеделникот,

Прочитај повеќе

Следната недела се организира првиот Инди Пиво настан, кој е наменет за сите ентузијасти кои креираат или сакаат да креираат независни видеоигри. Настанот е во организација на Дајана Димовска од данското студио KnapNok Games. Настанот се планира да се одржува еднаш во месецот или еднаш на секој два месеци, а идејата е со овој митап […]

Прочитај повеќе