Европскиот суд за правда пресуди против правилото што ги обврзува телеком компаниите да складираат корисничи податоци до две години, велејќи дека со тоа се прекршува основното човечко право, пренесува Reuters. Директивата за складирање на податоците беше воведено во 2006-та година по бомбардирањата во Мадрид и Лондон со намера да се искористат за безбедност и спречување […]

Прочитај повеќе