Секој треба да има право и можност да користи компјутер и да се поврзе на Интернет. Затоа фондацијата Е-Македонија на Tелеком, во партнерство со граѓанската организација Отворете ги прозорците, стартуваа проект „Компјутер – прозорец кон светот“ со кој се донираше компјутерска опрема од околу 14.000 евра за лицата со попреченост. За овие корисници, стандардните тастатури […]

Прочитај повеќе