Periscope на Twitter сега е достапен и за Android. Апликацијата која стартуваше во март како конкурент на Meerkat, овозможува стримање на видео во живо, како еден нов начин на комуникација. Ако пример не ви беа доволни 140 карактери, тогаш видеото сигурно ќе заврши работа да пренесете порака до пријателите, пример како е на некоја журка, […]

Прочитај повеќе

YouTube го замени Flash со HTML5 како стандард за репродукција на своите видеа. Промената стапува на сила веднаш за сите прелистувачи Chrome. IE 11 и Safari 8 како и за бета верзијата на Firefox, јави TechCrunch. „Во комбинација со Common Encryption сега може да поддржиме повеќе технологии за заштита на содржини на различни платформи со […]

Прочитај повеќе

Livestream ги најави Google Glass како ново платформа со која ќе може да се споделуваат видеа на нивниот сервис. Изминатиот викенд Livestream ја издаде својата апликација за Google Glass очилата, со што се овозможува директен стрим од очилата на сервисот. Стримањето на видео во прво лице преку Glass веќе можевме да видиме на добар дел […]

Прочитај повеќе