Новата серија на My Books Duo екстерни дискови Western Digital доаѓа со верзија од 20TB. Новиот хард-диск е направен од два побавни Western Digital Red дискови. Капацитетот на секој од дисковите е 10 TB и брзина од 7.200 RPM. Во RAID 0 брзината на читање е 360 MB/s преку USB 3.1, вели Tom’s Hardware. Дополнително, конфигурацијата […]

Прочитај повеќе

Seagate го претстави новиот хард-диск од 6 терабајкти кој за разлика од конкуренцијата е без хелиум. Дискот е дури 28 отсто побрз од претходникот од 4 ТВ, што го прави новиот диск најбрз кој го изработила компанијата, јави ComputerWorld. Освен најголемата 6 TB верзија, дискот доаѓа и во 2 ТВ, 4 ТВ и 5 ТВ […]

Прочитај повеќе