Првиот Google I/O по ребрендирањето на Google во Alphabet не понуди ништо поразличен формат во презентациите. Kомпанијата сепак успеа да нè изненади.   Покрај сето што го знаевме за Android N досега, тешко беше да се претпостави дека виртуелната реалност ќe биде во фокусот на новиот оперативен систем. Според Google, најголемите производители работат на телефони кои […]

Прочитај повеќе

Производителите на уреди нема да смеат да ги модификуваат Android Wear за паметни часовници, Android Auto за автомобилите, ниту Android ТV, најави Google. Потегот е малку изненадувачки бидејќи Android, претставен како отворена платформа, беше користен слободно од различните производители на паметни телефони кои си креираа свои интерфејси, пример HTC Sense. Но, Google сака конечно да […]

Прочитај повеќе

Од апликации за фитнес Google Fit до Android L за сите уреди, и Android апликации на Chromebook, до првите часовници со Android Wear и Android TV… Ова се само дел од презентираните новитети на Google I/O 2014. [youtube]EgeMgjplANY[/youtube] Еден од новитетите е Android One телефонот кој ќе ги популаризира Google и Android на пазарите во […]

Прочитај повеќе

Google наскоро ќе го подобри искуството кое го нуди со Google TV, проект кој требаше да се испорачува со сите телевизори, но реалноста покажа дека не е така. Затоа компанијата работи на промена која наскоро ќе биде објавена, а со неа ќе дојде и ребрендирањето во Android TV, јави Verge кој стигна до ексклузивни информации. […]

Прочитај повеќе