Новата iOS апликација иЗдиши (iZdishi) е замена за МојВоздух за корисниците на iPhone, iPod Touch и iPad. Креатор на апликацијата е Кирил Кироски, а станува збор за апликација која го покажува квалитетот на воздухот што го дишеме. Слично како и на МојВоздух информациите се преземени од веб-страницата на Министерство за животна средина и просторно планирање. […]

Прочитај повеќе

Interloper е интерсна македонска iOS видеоигра изработена од Кирил Кироски. Како што ви кажува името „Натрапник“, играчот треба во играњето да го пронајде натрапникот, за што е можно покус период. Кирил објаснува дека играта не само што ќе ви го тестира видот и можноста за брзо забележување на разликите, туку ја тестира и концентрацијата. На […]

Прочитај повеќе

Klik е iOS апликација од Кирил Кироски која не информира за вестите околу нас. Апликацијата е наменета пред сѐ за македонските корисници кои можат едноставно и брзо да се запознаат со настаните, следејќи ги сториите и текстовите на разните македонски портали. Апликацијата ги собира линковите на најразлични теми, на пример економија, занимливости, анализи или Македонија […]

Прочитај повеќе