WordPress ги надгради своите алатки за аналитика со Insights, новата функционалност овозможува секој да провери кој период во кој ден од неделата е најпогоден за споделување на статии, блог постови и слично. Алатката овозможува да проверите кои денови и во кој часови имате најмногу посетители и со тоа да го планирате и објавувањето на статиите. […]

Прочитај повеќе

Solaborate, друштвена мрежа за професионалци, нарачана од американец, а изработена од тим од македонски програмери, сега стартува нови алатки за аналитика – Insights и Dashboard – со кои ќе можат компаниите и професионалците во реално време да го мерат ефектот на својата активност на мрежата. Ова е една од поголемите новини во мрежата која во […]

Прочитај повеќе