Британскиот премиер Дејвид Камерон побара забрана за сите апликации кои овозможуваат комуникација со енкриптирани пораки, јави New York Times. Г. Камерон нема намера да се откаже од забраната, па може да се очекува дека први на удар ќе бидат WhatsApp и Snapchat, доколку не се откажат од приватноста на нивните корисници и не обезбедат пристап […]

Прочитај повеќе

Њујоркшката полиција отвори нова дивизија која ќе има задача да следи криминални и криминални активности преку Facebook и Twitter. Оваа дивизија ќе копа по профилите на корисниците на овие друштвени мрежи барајќи информации за извршени криминални дела, или пак планирања да се изврши криминално дело. Друштвените мрежи на многу пати се покажале како ефективна алатка […]

Прочитај повеќе