Може да го разберете моето изненадување кога добив покана да одам во Собранието на Република Македонија за јавна дебата за гејминг. Што? Но, знаев дека видеоигрите и станаа интересна тема на пратеничката Лидија Димова која неодамна го спомна е-спортот кога се расправаше за Законот за спорт. Тогаш г-ѓа Димова направи лоша грешка споредувајќи го е-спортот […]

Прочитај повеќе

Доверливите документи кои ги достави поранешниот аналитичар, Едвард Сноуден, за најразличните стратегии со кои Американската националната агенција за безбедност (NSA) ги шпионира граѓаните на САД и светот, сега може да се најдат на едно место, подредени во една онлајн библиотека на American Civil Liberties Union. Освен документите кои ги сподели г. Сноуден во базата ги […]

Прочитај повеќе