Воената морнарица на САД тестира роботи во улога на пожарникари. Роботот треба да издржи високи температури, а првите тестови ќе започнат веќе налето, јавува BBC. Како сите пожарникари негови задолженија ќе бидат да затвора вентили, да прска со противпожарен препарат во оган, да го носи цревото и да може да балансира на брановите. Името на […]

Прочитај повеќе