Оние кои користат Windows 10, но тврдоглаво му пркосат на новиот изглед на Start копчето, веќе подолго време се запознаени со Classic Shell. Овој бесплатен програм до пред некое време ви дозволуваше да го замените Start менито во Windows 10 со тоа од Windows 7. Авторот на овој програм, меѓутоа, крена раце од понатамошниот развој […]

Прочитај повеќе

На барање на милиони корисници Microsoft ќе го врати Start менито во Windows. Новото мени ќе биде хибрид од Windows 7 и Windows 8, со мени како на „седмицата“, но и дополнителни live tiles на десна страна од лентата, вели Microsoft. Заедно со ова ќе биде интегриран и нов мод на работа кој ќе овозможи […]

Прочитај повеќе