Гоблин го најави првиот турнир со новата експанзија на HearthStone, Knights of Frozen Throne. Нема подобар начин за прослава и дружење од одржување на последниот турнир пред почетокот на школската година. Сите љубители на играта кои се заинтересирани за турнирот можат уште сега да се пријават на имејл адресата на Гоблин ([email protected]). Во пораката треба да […]

Прочитај повеќе

По подолга пауза турнирите во Hearthstone се враќаат. Овојпат во вистинско време за новогодишните празници, но и за одбележување на експанзијата Mean Streets of Gadgetzan. Турнирот организиран од Гоблин друштвени игри ќе се одржи на 25.декември во Public Room. Во духот на празниците, на турнирот може да учествуваат сите. Турнирот започнува во 12:00 часот, а […]

Прочитај повеќе

Гоблин и студиото за анимации Lynx организираат прослава по повод новата надградба на Hearthstone, Whispers of the Old Gods.  Покрај дружењето, најавен е и целодневен турнир во Hearthstone, кој овојпат е отворен за сите заинтересирани. Настанот е закажан за 29 мај во Јавна соба со почеток од 11 часот, а заинтресираните треба да ја посетат facebook-страницата […]

Прочитај повеќе

Во сабота на 5 април се одржува светскиот ден на игри на табла, а оваа година за прв пат, овој настан ќе се одбележи и во Македонија. Кога станува збор за друштвените игри и игри на табла веќе речиси сите се запознаети дека промотор и организатор на овие игри се Goblin Games. Во Македонија ова […]

Прочитај повеќе