Во овој серијал на текстови тимот на Brainster ќе споделува Growth маркетинг алатки и техники кои можат да ти помогнат во градењето на твојата кариера како маркетер. Buffer препорачано од Марија Јаневска, дипломиран студент на Академијата за Дигитален Маркетинг Buffer е алатка која ќе ти помогне во креирање различен контент, зависно од платформата на која што […]

Прочитај повеќе

Најдобрите идеи и проекти доаѓаат од решавање на некоj проблем со коj девелоперот се среќава во развојот. Токму ова е случај и со Sizzy, платформа развиена од Кристијан Ристовски. Sizzy е креирана да овозможи тест и преглед на различни големини на апликација, при креирање на веб-страници и веб-апликации со респонзивен дизајн. За тестирање и разгледување […]

Прочитај повеќе

Собранието на Република Македонија се пофали со нов веб сајт кој има таканаречен „responsive“ дизајн кој ја променува својата форма зависно од големината на екранот од кој го читате. Респонзивните дизајни стануваат се попопуларни поради различните уреди преку кои сурфаме, па Собранието, кое и пред тоа имаше релативно добар сајт, наместо да прави две различни […]

Прочитај повеќе