Вообичаено секоја година на денот на шегата техничките компании имаат супер креативни начини да нѐ измамат. Вообичаено неколку компании предводат на овие листи, иако секако има и смешни изненадувања: Еве дел од овогодинешните првоаприлски шеги: Google Maps – Пронајди го Валдо Оваа година Google и Google Maps на мапата вметнаа „Пронајди го Валдо“. Станува збор […]

Прочитај повеќе

Google мораше да се откаже од својата првоаприлска шега во Gmail откако направи хаос со пораките на корисниците. Идејата на Google беше да вметне забавен гиф oд Мињоните во секој мејл што ќе го испратат корисниците. Копчето Send беше заменето со Send + Mic Drop копче кое го вметнуваше гифот. Google се извини, велејќи дека […]

Прочитај повеќе

Google секогаш имал одлични првиаприлски шеги, па не воопшто чудно што оваа година се обидоа да направат епска потрага по митските Покемон ширум светот. Покрај шегата, идејата е да се испромовира и проширената реалност, дека ќе може да го видите покемонот преку камерата на телефонот како скока на најразлични и опасни места во светот. Но, […]

Прочитај повеќе