Facebook го претстави новиот проект на Connectivity Lab, лабораторија која ќе се обиде да обезбеди поквалитетен Интернет насекаде. Connectivity Lab работи на Internet.org иницијативата чија цел е да го направи Интернетот достапен насекаде. Технологијата со која ќе се обидат да го направат ова се беспилотни летала. Леталата кои би се употребувале се Zephyr, авиони на […]

Прочитај повеќе