Вселенската агенција NASA за прв пат по мисиите на месечината, дизајнира одела со кои космонаутите ќе можат да се движат по површината на Марс. Инспирирана од позитивните критики кои ги доби од јавноста за NASA Z-1 оделото, вселенската агенција се одлучи да отиде еден чекор понатаму и изборот на изгледот на NASA Space Suit Z-2 […]

Прочитај повеќе