JSP Live е една од многуте автобуски апликации кои го следат јавниот превоз во Скопје. Апликацијата е дело на Томче Делев и е достапна на Google Play. Интересно за оваа апликација е што го следи сообраќајот во реално време и ви овозможува подобро да се организирате. Со оглед дека надвор е ладно, и најчесто загадено, […]

Прочитај повеќе

Понекогаш е чудно што во Македонија, мала земја со мали градови и некаде добар јавен превоз, има толку многу такси компании што понекогаш не знаете која да ја одберете, ниту на кој број да ја повикате. NajdiTaxi за Android и iOS е мобилна апликација на Trinity Media која се обидува да ви помогне при наоѓање […]

Прочитај повеќе