Учениците на возраст 16 до 18 години, кои доаѓаат од социјално загрозените семејства, ќе можат бесплатно да учат програмирање на курс организиран од охридскиот универзитет „Св. Апостол Павле“, во соработка со Црвениот крст. Проектот е дел за општествена одговорност на хуманитарната организација, со намера да ги обучи сите студенти со нови вештини, и со тоа […]

Прочитај повеќе