SmartPhonebook е македонска апликација за Windows Phone изработена од Стеван Костоски, која треба да им помогне на корисниците да знаат точно на кој мобилен оператор е секој од нивните контакти. Со можноста да се задржи префиксот кога се променува оператор, пример од One oдите на Vip со 075 префиксот, се појавува еден клучен проблем. Секој […]

Прочитај повеќе

Меѓу деветте победници на првата рунда на Microsoft AppStar се најде и македонската MyBudgetPlanner, која пред некој месец беше и апликација на денот на It.com.mk. MyBudgetPlanner е финансиска апликација за следење на трошоците за Windows Phone, креирана од Стеван Костоски. Изработена е во Metro стил со намера да биде едноставна за користење, и тоа и […]

Прочитај повеќе

MyBudgetPlanner е нова македонска апликација за Windows Phone, и прва апликација на Стеван Костоски, .NET програмер. Апликацијата, дизајнирана во Metro стил, е финански планер со кој може да ги следите вашите трошоци до последниот денар. Може да креирате свој буџет, да следите дневни или месечни трошоци, да следите на какви се работи ги трошите парите […]

Прочитај повеќе