Maкедонски Телеком ги повика сите иноватори да се пријават на Telekom Innovation Contest каде ќе можат да ги претстават своите проекти. Пријавувањето е до 15-ти октомври за проекти и решенија кои се занимаваат со анализа на паметни податоци, комуникација од иднината и Интернет на нештата. Преку натпреварот, иноваторите ќе добијат шанса да се претстават на […]

Прочитај повеќе

Започнува гласањето за проектите на Business Wall of Fame, натпревар на Deutsche Telekom кој треба да донесе поголемо раздвижување кај иноваторите кои работат на „Интернет на нештата“. Станува збор за меѓународен натпревар, но во соработка со Македонски телеком, македонските компании можат да се натпреваруваат за соработка со Телеком и рекламна кампања од 30.000 евра. На […]

Прочитај повеќе

AirBnb, сервисот преку која може да најдете привремено сместување, ќе биде преинсталирана на сите Android телефони кои ги продава T-Mobile. Договорот на AirBnb со Deutsche Telekom, сопственикот на македонски Телеком, ќе опфати 13 европски пазари меѓу кои Црна Гора, Полска, Хрватска, Албанија и секако Македонија. Постои можност за новите корисници да добијат до 30 евра […]

Прочитај повеќе

Deutsche Telekom го отвори својот конкурс за иновации, во кој ги повика тимовите на студенти и претприемачи, млади ИТ компании и вработените во групацијата да ги споделат своите решенија за иднината на комуникациите, Интернет на нештата, сајбер-безбедност и работата со облакот и суровите податоци за награди до 150.000 евра. Пријавувањето на конкурсот е до 11-ти […]

Прочитај повеќе