Провајдерите во Турција на барање на властите, започнаa да ја блокират и IP адресата на Twitter. Ова значи дека за обичните корисници заобиколувањето на забраната за пристап на Twitter станува потешко, но не невозможно, ова го покажува и рекордниот број на твитови и постојаната активност на #TwitterisblockedinTurkey. Пред блокирањето на IP адресата провајдерите во Турција […]

Прочитај повеќе