Нeoдговорноста на дел од берзите и веб складишта на крипто-валутите можеби ќе бидат причина зошто истите да не бидат разгледувани како сериозно платежно средство. Decentralized Autonomous Organization, или DAO, остана без 3,7 милиони од нивната крипто-валута ether, во вредност од 79 милиони долари. Ether e крипто-валута која е конкурент на bitcoin, и DAO ги користеше […]

Прочитај повеќе

Додека Народната банка вели дека трговијата со биткоини е нелегална во Македонија, и додека чекаме во Скопје да се организира првиот биткоин собир, со почетокот на пролетта сите продавници од двете страни на каналот во центарот на Хаг, во Холандија, ќе започнат да прифаќаат исплати во дигиталната валута. Станува збор за две улици кои се […]

Прочитај повеќе