Интернет на нештата е иднината на паметната електрониката, и Холандија сака да биде првата земја која ќе почне да се модернизира и ќе обезбеди мрежа за поврзување на уредите. Холандскиот телекомуникациски гигант KPN ја изгради првата национална Low Power Wide Area мрежа со отворен LoRa-стандард. LoRa мрежите се клучни за идниот развој на интернет на […]

Прочитај повеќе

Додека Народната банка вели дека трговијата со биткоини е нелегална во Македонија, и додека чекаме во Скопје да се организира првиот биткоин собир, со почетокот на пролетта сите продавници од двете страни на каналот во центарот на Хаг, во Холандија, ќе започнат да прифаќаат исплати во дигиталната валута. Станува збор за две улици кои се […]

Прочитај повеќе