Epic Games бесплатно им го нуди Unreal Engine 4 на училиштата и студентите, со што ќе им помогне на компаниите полесно да пронајдат и вработат квалификувани девелопери. Верзијата која Epic ќе ја доставува до средните училишта и универзитетите за академски цели е истата со верзијата за која се плаќа претплата, а заедно со ова редовно […]

Прочитај повеќе

ComicCon San Diego е една од ретките можности возрасните да се шетаат маскирани во своите омилени стрип јунаци без притоа да бидат цел на зачудени погледи. Се чини дека ѕвезди на првиот ден се креаторите на Pacific Rim, на кои им текна дека нема подобар начин да го промовираат својот филм отколку да ги стават […]

Прочитај повеќе

Epic Games најави поголема достапност на следната верзија на Unreal Engine. Unreal Engine 4 ќе доаѓа за претплата од 19 долари и 5 отсто од приходите на играта која ќе го користи Unreal Engine 4. Претплатниците ќе добијат пристап до се од Unreal Editor до комплетниот C++ изворен код за Unreal Engine 4. Unreal Engine […]

Прочитај повеќе

Игрите во прелистувач пред само неколку години беа користени за подбив, но по Unity – Web Player работите се промениjа. Наскоро Unity ќе добие посериозна конкуренција со Unreal Engine 4 online, со што соработката на Mozilla и Epic повеќе нема да биде само концепт. Иако и Unreal Engine 3.0 изгледа одлично, графиката во најавениот Unreal […]

Прочитај повеќе