Google во соработка со Motorola и HTC ја претстави новата генерација на Nexus уреди. Новиот телефон Nexus 6 доаѓа во соработка со Motorola, a Nexus 9 таблет компјутерот е во соработка со HTC. Kако додаток на Nexus серијата Google го претстави и Nexus TV. Ова се првите уреди кои ќе доаѓаат со новиот оперативен систем […]

Прочитај повеќе

Google потврди дека купува поголем дел од Green Throttle Games, компанија која беше изгасена при крајот на минатата година, но која успеа да креира гејминг контролери и додатоци за видео игри. Иако останува непознато што Google ќе прави со Green Throttle Games, чиј тим се преселува кај интернет гигантот, сепак веќе кружат шпекулации за можна […]

Прочитај повеќе