Пропусти во меморијата дозволуваат Windows Surface RT таблет компјутерот да се декодира и на него да се стартуваат десктоп апликации, јавува Verge. Слабоста ја открива @Clrokr кој вели дека станува збор за наследен пропуст во кернелот. На таблет компјутерот ќе може да работат десктоп апликации но претходно ќе мора да се прекомпајлираат за ARM процесори. […]

Прочитај повеќе

После четири дена немири во Лондон, хаосот се префрли на Веб. Официјалниот блог на BlackBerry беше нападнат и дифејсиран откако компанијата изјави дека ќе соработува со полицијата да помогне во идентификацијата на учесниците во немирите. Одговорноста за овој напад ја презеде хакерска група наречена TeaMp0isoN, која на официјалниот блог на BlackBerry постави изјава која вели: […]

Прочитај повеќе